Planetside - az MMOFPS

Amit nem lehet 3 mondatban elmagyarázni, azt látni kell. A Planetside ilyen. Magyarországon méltatlanul ismeretlen MMOFPS, ami komoly függőséget okoz. 2012. november 20-án szintet lépett az FPS-műfaj. Elindult a Planetside 2. Planetside - az intelligens ember shootere.

Megvan az europai terjesztő

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél 2012.02.21. 23:15

A Sony Online Entertainment valamiért úgy döntött, hogy nem egyedül fogja terjeszteni a Planetside 2-t (és a többi játékát) szerte a világon. Az ázsiai terjesztést a The9 szerezte meg (bár bejegyzéssel lentebb a gameplay-részleteket tartalmazó videót is ennek örömére tették fel), az európai terjesztő pedig a prosiebensat.1 games group lesz.

Itt Magyarországon övék a TV2 és a Pro4. Ja, meg a FEM3 is. De övék a kisinyovi Kiss FM rádióadó Moldáviában... :) De komolyra fordítva  szót: sokmilliárdos médiabirodalomról van szó, leginkább a skandináv országokban, német nyelvterületen és ettől keletre vannak érdekeltségei. Elsősorban TV-s jelenléte erős (a pro7-sat1 kettős melletti többi adóval a német piac harmadát uralják), emellett rádióadói és néhány nyomtatott sajtóterméke van.

Az ő leányvállalatuk lesz felelős a teljes európai terjesztésért és a 24/7 supportért. Azért örülni nem kell, magyar nyelvű támogatásról még nincs szó (angol, német, francia, spanyol és olasz supportról viszont igen). A cég lokalizációkat is tervez - itt gondolom a magyar piac megint nem az elsők közt lesz megkínálva egy magyar nyelvű Planetside2-vel. Emellett az ő dolguk a számlázástól a marketingig minden, csak a fejlesztés marad a Sonynál. 

Európai szerver(ek) is lesz(nek), és az anyacég német, vagy legalábbis közép-európai kötődése miatt várhatóan nem is nagyon távol Magyarországról - ez pedig alacsony pinget jelent jó eséllyel, ami kifejezetten jól hangzik.

Ez mind szép és jó.

Egyelőre a meglévő közlemény elég sarkosan fogalmaz, és eszerint európából csak a pro7-en keresztül lehet majd játszani, de néhányan a közlemény más pontjára hivatkozva lehetségesnek tartják, hogy más régiókban is fenntartson az ember egy accountot, amin az ottani cimborákkal játszhat. Majd meglátjuk.

Ami viszont biztos: hiába a folyamatos terméktámogatás hat nyelven, ha az itteni support csak a legelemibb dolgokra lesz képes. Mivel a fejlesztés továbbra is San Diegóban történik, legalábbis megkérdőjelezhető, hogy az itteni kollégák mennyire lesznek a helyzet magaslatán, ha nem épp rutinfeladattal kerülnek szembe. Valószínűleg továbbítják a problémát, ahol majd bekerül egy nagy halom aljára mint alacsony prioritású feladat, és ott is marad örökre. Kérdéses, hogy a játékhoz esetlegesen elérhető appok, szolgáltatások, tartalmak használhatóak lesznek-e EU verzióval. A Lord of the Ring Online pl. kifejezetten arra példa, hogy nem...

Vegyesek az érzelmeim, főleg az amerikai ismerőseim, meg a support miatt. Ami viszont több, mint valószínű ezek után: a bétateszt jó eséllyel csak az Atlanti-óceán túlpartján lesz elérhető... :(

A meglévő játékosbázist viszont sokkolta a hír, rengeteg olyan outfit létezett, amelynek az óceán mindkét partján voltak tagjai. Ezek a csapatok szétszakadnak. 

 

Címkék: terjesztés support planetside2 prosiebensat.1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetside.blog.hu/api/trackback/id/tr34163280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.