Planetside - az MMOFPS

Amit nem lehet 3 mondatban elmagyarázni, azt látni kell. A Planetside ilyen. Magyarországon méltatlanul ismeretlen MMOFPS, ami komoly függőséget okoz. 2012. november 20-án szintet lépett az FPS-műfaj. Elindult a Planetside 2. Planetside - az intelligens ember shootere.

Háttértörténet - Harmadik rész

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél 2011.10.26. 14:20

Planetside 2 háttértörténet - 3. rész. Joe Walsh főtörzsőrmester, Új Társaság, a Searhus vulkánszigeten 2845. június 21.

Walsh tehetetlenül nézte, ahogy Ken Edmund Jr. és Adira Sullivan közlegények - bár minden tőlük telhetőt megtesznek a Lávavihar-magaslat déli oldalának védelméért - holtan esnek össze. A TR lövedékei áthatoltak a mellpáncélzaton és a testükben robbantak. Sullivant nem ismerte, de Ken apjával már az Akadémia óta barátok voltak. Ezek a fiúk jók voltak. Walsh tesz róla, hogy a Köztársaság gyilkosai bűnhődjenek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Miller! Cohen! Vegyétek át a helyüket! Ha köztársaságit láttok, szedjétek le! - A két katona átvergődött a lávamezőn, és az elesettek helyére álltak. - Itt vagyunk, Főtörzs - kiáltotta Miller - jöhetnek!

A Fegyverszünet és az új Kormányzat létrejötte óta a Terrán Köztársaság volt az egyedüli politikai erő a Földön. Nyílt és átlátható kormányzást hoztak, és majd' kétszáz év békét a Földnek. Velük semmi baja nem volt Walsh-nek, annál inkább ezekkel a faszfejekkel, akik az ő nevükben kormányoztak az Auraxison, nem éppen demokratikus, sokkal inkább diktatórikus elvek mentén. A kijárási tilalom, amit még az Utazás során a rend fenntartásának érdekében vezettek be, a mai napig érvényben maradt, jóval azután, hogy földet értek az Auraxison. És azóta csak rosszabb lett.

- Aggodalomra semmi ok - mondta a Terrán Köztársaság - egy bolygó várja, hogy átformáljuk, városokat kell építeni, és fogalmunk sincs arról, hogy mi vár ránk a vadonban. Amint a helyzet normalizálódik, minden korlátozást feloldunk, de 60.000 polgárunk biztonsága érdekében minden törvény és jogszabály életben marad.

De a legjobban az baszta Walsh csőrét, hogy az emberek a Köztársaságra szavaztak; saját szabadságuk ellen szavaztak.

Pontosan az Új Társaság működésének ellehetetlenítése érdekében betiltottak minden gyülekezést. Minden 3 főnél nagyobb társaság - kivéve a családokat - számára tiltott volt a gyülekezés. A Terrán Köztársaság törvényeinek be nem tartása börtönbüntetést, vagy akár halálbüntetést vont maga után. Az NC tisztviselőket bizonyítékok, vagy épp tárgyalás hiányában is bebörtönöztek. Az NC követelte a szabadságjogok visszaállítását, de TR megtagadta. A Társaság valamiféle kompromisszumot akart összehozni, de mindkét fél felállt a tárgyalóasztaltól és kitört a háború.

Ennyit Thomas Connery álmáról, hogy az emberiség békében együttélhet...

Walsh és egysége fogta a nehéz Gauss-puskákat, a háromcsöves "Jackhammer" taktikai söréteseket, a karabélyokat és óvatosan leereszkedtek a Lávavihar lejtőjén. Walsh ismerte a TR-taktikát. Meghúzódnak a realisztikus 3D-s holovetített sziklák alatt és megvárják, míg az NC katonák elhaladnak mellettük. Walsh felemelte a Jackhammert és széles ívben ólmot pumpált a gyanúsnak látszó helyekre. Mikor meghallotta a háta mögött felhangzó lövéseket, már tudta, hogy elcseszték.A TR katonák egy valódi hasadékban húzták meg magukat, ami elég nagy volt jó féltucatnyi ember számára. Mikor Walsh egysége elhaladt, előbújtak és tüzet nyitottak. Kilenc sráca meghalt, további három megsebesült és fogságba esett. A tüzet viszonozták, de csak négy támadót terítettek le.

Walsh maradék emberei behúzódtak egy szikla kiszögellése mögé. Magasabban voltak, ez néhány percre biztonságot adott számukra. Jelt adott, mire Miller, Cohen és a Dorsey ikrek felállították a vulkán pereméhez készített 7 db Főnix rakétavetőt.

- Most! - kiáltotta Walsh. Jimmy Dorsey lőtte ki az elsőt. Bátyja a másodikat. Walsh és a többiek a maradékot. Rakéták robbantak a Lávavihar oldalában. Négy TR katona szétszaggatott teste robbant ki a kráterből. Walsh két másikat látott a távcsövében. Egy kölyköt, tán 20 éves sem volt. - Cseszd meg, rossz oldalra álltál! - kiáltotta Walsh. A másik mintha lány lett volna, kicsit idősebb - égővörös haja messzire virított.

Címkék: nc háttértörténet planetside2 new conglomerate

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetside.blog.hu/api/trackback/id/tr423331323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.