Planetside - az MMOFPS

Amit nem lehet 3 mondatban elmagyarázni, azt látni kell. A Planetside ilyen. Magyarországon méltatlanul ismeretlen MMOFPS, ami komoly függőséget okoz. 2012. november 20-án szintet lépett az FPS-műfaj. Elindult a Planetside 2. Planetside - az intelligens ember shootere.

Háttértörténet - Második rész

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél 2011.10.24. 13:57

Planetside 2 Háttértörténet, második rész
Sandy Jones, Vanu Sovereignty, Kutatás/fejelsztési igazgató

Jones felnézett a monitorról és a széke feletti képernyősort kezdte bámulni. Ma reggel húga, Genny, a Terrán Köztársasági Hadsereg közlegénye szólt neki, hogy valami komoly dolog folyik a Searhus vulkánszigeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Miért csinálod ezt, Gen? - kérdezte tőle - Semmi okod beállni a seregbe. Nem kell letenned a voksod. Mindketten őrültek, a Terrán Köztársaság és az Új Társaság is. Kicsinálják egymást, és magukkal rántanak egy csomó ártatlant is.

Genny kinevette. - Ti Vanu holdkórosok tán jobbak vagytok? Valami idegen isten varázserejében hisztek...

 

- Nem isten. Csak egy idegen. Tudjuk, hogy léteztek. Feltártuk a városaikat. Megvizsgáltuk az eszközeiket. És Briggs első észlelése óta néha telepatikus visszajelzéseket kapunk. Vanu és a népe létezett!

- Sandy, a fontos szó: létezett. Csillió éve kihaltak. És ne merj kijavítani! Ötszáz év, vagy egy csillió - tökmindegy, kihaltak. Nézd bátyó, értem én. Ti tudósok nem álltok senki mellé. Ti csak vizsgáltok. Próbálkoztok. Kivesztek néhány atomot és nézitek, hogy mi történik. Aztán megint és megint, hogy aztán lássátok, hogy az eredmény ugyanaz.

-Ez a természettudomány módszere. A tudományok hajnala óta működik.

- Tudom, és imádlak a kitartásodért. De tudod, mi, akik nem rejtjük az érzelmeinket kémcsövek meg egyenletek mögé, lelkesedni szoktunk dolgokért. Még csak kétszáz éve vagyunk ezen a bolygón. Ez még nem elég idő, hogy az emberiség el akarjon mindent söpörni már megint. Béke kell. Annyira hiszek ebben, hogy tenni is akarok érte.

Sandy úgy nézett rá, amiről tudta, hogy a lány utálja, mert olyan volt, mintha azt mondaná, hogy "és most egy kis értelmet töltök a buksidba, szóval figyelj!". - Épp ezért mondom, hogy félre kéne állnod, és várnod kéne hogy ezek az őrültek kipusztuljanak és úgy is maradjanak. És akkor a bolygó a miénk lenne, azoké, akik a békés kutatásban hisznek. Mellesleg te is tudod, hogy a Terrán Köztársaság nem épp ártatlan óvodások gyülekezete. Diktátorok, a legrosszabb fajtából.

Látta, hogy a lány arcát vörösre festi a méreg. - És az Új Társaság talán jobb? Az első naptól fogva a kolóniák ellen dolgoztak. Megtagadták a munkát míg pénzt nem láttak, és amikor már nem volt visszaút a Földre, meg a fizuhoz, egyszerűen leléceltek. A Köztársaság célja, hogy együtt dolgozzunk...

Sandy közbevágott. - ... a szabályaik és drákói törvényeik szerint. És ha ellenkezel, letartóztatnak, vagy kivégeznek.

Genny folytatta, mintha meg sem hallotta volna bátyja közbevetését. - ... de az ÚT csak elhúzott, hogy megépítse a földalatti városokat, minket meg hagyjon megrohadni a felszínen!

- Pontosan. Az ő szemszögükből ez mindent vagy semmit, megszoksz vagy megszöksz. - mondta Sandy. Épp ezért maradunk semlegesek és nem veszünk részt ebben az őrültségben. Hugi, nekem csak az fontos, hogy te biztonságban légy! Gyere... gyere velem a mi táborunkba! Lásd, amit én látok! Értsd meg, hogy mit akarunk! Ha láttad Vanu igazát, biztos, hogy minket választasz.

- Jajj, hagyjuk már Sandy! Szeretlek. Tényleg. És épp ezért olvastam is Vanuról. Megértettem. És épp ezért nem megyek hallgatni a barátaid misztikus locsogását.

- Locsogását? Genny, te csak a Köztársasági és a Társasági propagandát olvastad. Fogalmad sincs, miben áll Vanu lényege. Kérlek! Hadd mutassam meg!

Genny egy csókot nyomott bátyja arcára, és ezzel lezártnak tekintette a vitát. - Sajnálom, de nem. Ráadásul úgyis tudjuk, hogy ez az egész nem fog háborúvá fajulni. Tárgyalnak. Majd találnak valami kompromisszumot. Mindig találnak. Itt ragadtunk az Auraxison, szóval akár akarjuk, akár nem, együtt kell dolgoznunk. - mondta, majd még egyszer megpuszilta bátyját és megítérte, hogy a szerdai családi vacsorára hazaér. Aznap volt Genny születésnapja, és Sandy felesége, Elayne megígérte, hogy a lány kedvencét, hamis pulykasültet csinál.

Félszegen intett és meghúzta bátyja fülét, ahogy induláskor mindig. Holnap új nap virrad.

Sandy az élő híradásokat figyelte a monitorokon. A riporter, Richard Morgannis (nevét szépapja, Richmond után kapta, ükanyja pedig a megbecsült Jessicana Morgannis volt) komolynak látszott, hangja alig volt több, mint suttogás.

- Mind a Terrán Köztársaság és az Új Társaság tisztviselői bejelentették, hogy minden béketárgyalást berekesztettek.

- Ezekkel az árulókkal nem lehet tárgyalni - jelentette ki George Harris, a Köztársaság szóvivője.

Az Új Társaság szóvivője, Diane Draper így válaszolt: - Nem mi álltunk föl a tárgyalóasztaltól, George. Önök voltak.

Harris arca betöltötte a képernyőt.

- Felálltunk, mert zsoldosaikat arra utasították, hogy támadjanak köztársasági településeket a Kaorr sivatagi térségben.

- Hazugság, önök vonultak be és mészároltak le több tucat telepest! - vágott vissza Draper.

- Telepeset? Fegyvereket gyártottak, Diane, és ne tegyen úgy, mint aki nem tud róla! Terrorakciókra akarták használni békés köztársasági polgárok ellen! - kiáltott Harris.

Morgannis arca vette át a két vádaskodó szóvivő helyét a képernyőn. A Köztársaság tisztviselői megtagadták az Új Társaság követeléseinek teljesítését, míg a vezetésük... - Morgannis a fülhallgatójára figyelt; új híreket kapott.

- Most kaptuk a hírt, hogy nagyszabású ütközet zajlik Searhus vulkánszigeten, a Kane Börtönkomplexum közelében. Mindkét fél kész az utolsó emberig kitartani. Helyszíni tudósítóink nagy tűzerejű fegyverek bevetéséről beszélnek, és a halottak száma mindkét oldalon gyorsan emelkedik. Azt mondják ... egy pillanat ... megszakadt a kapcsolat a tudósítókkal! Csak statikus zörejt hallok! Úgy tűnik, megszakadt minden kommunikáció a ...

sandy Jones megrendülten meredt a megszakadt adásra a monitoron. Genny valahol a háborús zónában volt. Meg kell tudnia, mi folyik ott!

- Sandy! - hallotta, ahogy a háta mögül szólítja valaki. Willis Scott igazgató lépett be a szobába. - Ezek a bolondok elkezdték. Most már háború van.

- Semlegesek maradunk, ugye, Uram? - kérdezte Sandy.

Scott a fejét rázta. - Nem állunk egyik fél mellé sem, ha erre gondol. De nem is maradhatunk ki ebből tovább. Csak idő kérdése, hogy minden részlet nyilvánosságot lásson az Újjászületéssel kapcsolatban; ezt a titkot már nem sokáig tudjuk tartani. Maga Vanu szólt hozzám. Hogy megmentsük a világot, amit valaha Ő irányított, hogy az emberiség elérhesse képességei határát - szét kell zúznunk mindkét oldalt. El kell söpörnünk minden ellenállást. Ma kinyilvánítjuk függetlenségünket, a Vanu Szabadállamot! Csak egy erő élhet Auraxison, és mi leszünk azok!
 

Címkék: vs háttértörténet planetside2 vanu sandy jones

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetside.blog.hu/api/trackback/id/tr523326246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.