Planetside - az MMOFPS

Amit nem lehet 3 mondatban elmagyarázni, azt látni kell. A Planetside ilyen. Magyarországon méltatlanul ismeretlen MMOFPS, ami komoly függőséget okoz. 2012. november 20-án szintet lépett az FPS-műfaj. Elindult a Planetside 2. Planetside - az intelligens ember shootere.

Háttértörténet - Első rész

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél 2011.10.23. 19:18

Minden háborúban eldördül az első lövés. Minden háborút érdekcsoportok vívnak, de minden háborút a katonák és a lakosság szenvedi meg. Az Auraxison már csak katonák maradtak. Az emberiség álma a feltámadásról megvalósult - de minden újjászületés csak a háború poklát fűti.
 
Hogyan jutottunk idáig?
 
A játék hivatalos előtörténetét Marv Wolfman képregényíró szövi. Rendszeresen, heti több alkalommal publikál fejezeteket, melyekben több nézőpontkarakterrel tárja elénk azt a történetet, ami az Auraxist dúló örök háborúhoz vezető események láncolatát mutatja be.
Fordítás megintcsak tőlem, az eredeti a linken.  
 
 
 
 
Jake Duffy szállásmester, Terran Republic, AMP Station Gamma.
2845. június 21.
 
Duffy üvöltését az iroda plexi-falán kívül is lehetett hallani. 
 
- Mi a retkes faszomér' áll ott mint egy fasz, Jones? Mondtam, hogy küldje azokat a kibaszott fegyvereket az "A" dokkba, méghozzá azonnal.
 
Belepillantott a listába, majd végigmérte az előtte álló lányt, Genny Jones közlegényt. A csöpp közlegény nem lehetett magasabb 150 centinél - tán még annyi sem volt. Remegett félelmében, és vállig érő égővörös haját csak arca pirossága múlta felül. Még csak két hete volt a Fegyverraktárnál. Akkor még viszonylagos béke volt a New Conglomerate-tel, és úgy tűnt, lesz ideje beletanulni a dolgába, míg a két szembenálló fél valamiféle egyezségfélére jut. Senki nem gondolta volna, hogy már másnap hajnalra egymásnak rontanak. 
 
- Kell 115 Minigun. Két láda mesterlövészpuska. Szükségük lesz Cycler géppisztolyokra és a Repeater oldalfegyverekre. És ne felejtse a Dome Blastereket! Megvan, Jones?
 
- 'genuram! - kiálotta. - Amint megkaptam a jegyzéket, azonnal nekiálltam összeszedni, uram! Már be is rakodták a Galaxykba. Már csak a koordinátákat várom, hogy hova indítsam, uram.
 
Duffy végignézett rajta. Két hét, és máris felvette a ritmust. A mindenit! 
 
- Szép munka, közlegény. Épp most adom meg a célterületet. És még valami, Jones.
 
- 'genuram?
 
- Én a szállásmester vagyok, nem tiszt. Szólítson így, vagy SZM-nek, vagy Duffynak. Ne urazzon!"
 
- Nem fordul elő még egyszer... Duffy.
 
- Legyen rá gondja! Most pedig gépjárműre! Booth-szal és Ericksonnal megy.
 
Mire végigmondta, a lány már kifelé ment.
 
A katonák elfoglalták helyüket a Galaxy csapatszállító repülőgépben, és bekötötték magukat a felszálláshoz. Két perc múlva Duffy hangja hallatszott a sisakhangszórókban.
 
- A fejesek utasítására ismertetem a feladatot. Szóval figyel mindenki, mert csak egyszer mondom el! Két század TR katona esett csapdába Searhus vulkánszigeten, és azok a kibaszott NC-k lövik őket. Abban a hamis reményben, hogy majd szabadon engedjük a KANE Börtöntámaszponton fogva tartott egységeiket, elfoglalták a Lávavihar magaslatot. Ha megtennénk, az erejük megegyezne a mi erőinkkel. Szóval a mi feladatunk, hogy erre ne kerüljön sor, megértették?
 
Genny csatlakozott a felhangzó "Igen, Duffy Szállásmester, megértettük!" kórushoz. 
 
Míg a Galaxy Searhus felé hasította Auraxis egét, Jones gondolatban végigvette, hogy mit tanult az ellenségről. A New Conglemarete eredetileg három nagyon különböző csoportosulás érdekszövetségéből jött létre. Először is, ott voltak az üzletemberek. Nem feltétlen a legmagasabb polcon ülő fejesek, de ők irányították a legnagyobb cégeket a Földön és a Terrán kolóniákon. Ide azért küldték őket, hogy az univerzumnak ebben a távoli szegletében is megvessék a lábukat, és a céges nyereséget exponenciális mértékben emeljék. Elnökhelyettesek és menedzserek voltak az anyacégeknél, és itt ők irányították a leányvállalatokat. Persze nyilvánvaló volt, hogy nem az ő dolguk volt a munka fizikai része, szóval velük jöttek az alkalmazottak, férfiak és nők, akiket azért fizettek, hogy gyárakat, városokat és minden mást megépítsenek. Az eredeti terv szerint, amikor letöltötték a szerződött idejüket, visszamentek volna a Földre és felvették volna a fizetést. És végül a harmadik csoport, amivel teljes lett az NC. Zsoldosok, mert az üzletemberek sehova nem mentek védelem nélkül. Kiemelt fizetésért kiemelt kockázatra szerződött zsoldosok.
 
Connery legénységével ellentétben, akik kolonizálni akarták az új világot, majd megtelepedni ott, ezek a csoportok csak a pénz miatt voltak itt. Úgy tervezték, hogy amint lehet, indulnak is vissza. Nem voltak hűségesek Conneryhez, a küldetés nekik nem jelentett semmit. Csak túl akartak lenni rajta. A New Conglomerate, ahogy hivatkoztak magukra, mindig kínált munkát az ilyeneknek. De Genny olvasta valahol, hogy amint átértek a féregjáraton, és kiderült, hogy nincs visszaút és így nincs pénz sem, ezek az elemek egyre jobban eltávolodtak a többiektől. 
 
Genny emlékezett az Őrmester szavaira, amivel az újoncokba sujkolta: 
 
- Akarják tudni, mi a különbség köztünk és köztük? - üvöltötte. Amint földet értünk az Auraxison, ezek az NC fattyak arra a magasságos következtetésre jutottak, hogy a Terrán Köztársaság törvényei, amit addig követtek, hirtelen már nem szolgálták önző kis érdekeiket. Nem tudták elfogadni, hogy a törvényeket azért alkották, hogy mindenkit védjenek vele. Mivel látták, hogy sok fényévnyi távolságban vagyunk az otthonunktól, ezek az NC seggfejek csak magukkal kezdtek foglalkozni, a többieket meg leszarták.
 
A lány elővette a tabletjét és kikeresett egy videót a családjáról a Cyssoron. Remélte, hogy ők biztonságban vannak. Édesanyja rámosolygott és egy csókot dobott neki. Apja úgy nézett rá, ahogy mindig is nézett. Számára még mindig a kis copfos kilencéves kislány volt. Nővére, Lea szája hangtalanul formázta a szavakat:
 
- Vigyázz magadra, hugi. - Genny erre csak egy fintort vágott. Bátyja, Sandy csak kimérten integetett. Vele vitatkozott a legtöbbet arról, hogy be akart lépni a Köztársaság hadseregébe. Sandy elméleti fizikus volt, de beszívta a Vanu szekta. Ellenezte a Köztársaság egyes törvényeit, de azok a Vanu holdkórosok sehol sem voltak az NC árulókhoz képest. Sandyvel vég nélül vitatkoztak azon, hogy kinek van igaza és Gennynek el kellett ismernie, hogy egy két dologban igaza volt a fiúnak, de végül is azért kellett harcolnia, amiben a leginkább hisz. Ezzel együtt szerette a bátyját és a bátyja is őt, és mindketten azért imádkoztak, hogy a háború ne szakítsa szét úgy a családot, ahogy Auraxist szétszaggatta.
 
Az irodában Duffy szállásmester nézte, ahogy a Galaxyk felszállnak, és Searhus felé fordulnak. Mint mindig, most is végzett egy utolsó ellenőrzést a szállítókon. Az egyik Galaxy rakterében kiszúrta a vörös hajkoronát. Genny Jones épp Billy Pelz-cel beszélgetett. Billyt is nemrég sorozták, nem volt több tizennyolcnál - már ha nem hazudott a koráról. Sok srác hazudott. Mindketten lelkesen beszéltek arról, hogy a háborúba mennek. Idióták. Nem is sejtik, miről szólnak a háború mindennapjai - gondolta Duffy, majd néma imába kezdett, hogy a katonái mind hazajöhessenek. 
 
Elfordult az ablaktól, és átböngészte a híreket a harmadik frakcióról, akik a Vanu Sovereignty nevet vették fel. Semlegesek maradnak, vagy csatlakoznak valamelyik oldalhoz? Esetleg saját offenzívába kezdenek? Eddig semmi hír. Imádkozott, hogy maradjanak ki ebből. Az élet Auraxison már így is pokollá vált, és Duffynak nem volt szüksége egy újabb konfliktusa. 
 
Hogy juthattunk idáig - kérdezte magától, és csak rázta a fejét.  Mikor az emberiség földet ért az Auraxison, már rég maguk mögött hagytak minden ellenségeskedést. Megzabolázták ezt a vad bolygót, terraformálták, elég élelmet termeltek mindenkinek, városokat és erődöket építettek, és együtt dolgozták, hogy együtt éljék túl az egészet.
 
Annyi minden változott 175 év alatt.
 
Nagyot sóhajtott, majd behívatta Ben Davidset, egy másik srácot, akit csak a múlt héten osztottak be hozzá.
 
- Mi a retkes faszomér' áll ott mint egy fasz, Davids? - kiáltotta Duffy. Mondtam, hogy küldje azokat a kibaszott fegyvereket a "B" dokkba, méghozzá azonnal.
 
 

Címkék: nc tr háttértörténet planetside2 marv wolfman jake duffy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetside.blog.hu/api/trackback/id/tr413324651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.